Stracciatella cake
ZOZNAM SUROVÍN
KORPUS
- 200 g sušienok
- 80 g masla
KRÉM
- 500 g Mascarpone
- 20 g masla
- 250 ml šľahačková smotana 33%
- 50 g tmavej čokolády 52%
- 200 g bielej čokolády
ZDOBENIE (voliteľne)
- 50 g tmavej čokolády 52%
- 50 ml šľahačková smotana 33%
- oriešky, pistácie a mandle
POSTUP PRÍPRAVY
Sušienky najemno rozmixujeme a v miske spojíme s 80 g rozpusteného masla. Uložíme a utlačíme ako korpus do 24 cm formy vystlanej papierom na pečenie dole i po stranách.
V miske ručným mixérom pomocou metličiek spojíme mascarpone a mäkké maslo. Vymiešame veľmi kvalitne a prilejeme rozpustenú bielu čokoládu. Znova mixujeme na jemno. Pridáme samostatne vyšľahanú smotanu a stierkou zľahka zmes premiešame a pridáme do nej najemno nakrájanú varovú čokoládu, čím dosiahneme správny vzor na reze. Vlejeme zmes do formy na korpus a zarovnáme stierkou.
Zákusok ozdobíme čokoládou, ktorú po naliatí na povrch pomocou špilky roztiahneme po povrchu a prepojíme s krémom, pridáme oriešky. pistácie, mandle, alebo čokoľvek čo máme radi. Zákusok vložíme do chladničky na 180 minút aby zmesi dobre stuhli a prepojili sa všetky chute. Dobre vychladenú tortu nakrájame na trojuholníčky a podávame s teplým ovocím – ríbezle, jahody, maliny, višne, černice a podobne).
TIPY, TRIKY A RADY
Základná dávka pre 8 osôb je počítaná pre kruhovú formu na pečenie s priemerom 24 cm. Pre iný typ formy zmeíme dávkovanie.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023