Nakladaná cvikla
ZOZNAM SUROVÍN
- červená repa
- chren (voliteľne)
NÁLEV (0.7 l fľaša)
- 50 ml liehového octu 8%
- 50 ml kryštálového cukru
- 1 ČL soli
- voda
POSTUP PRÍPRAVY
Repu umyjeme a uvaríme do mäkka (70 minút). Po uvarení necháme vychladnúť a ošúpeme ju. Pomocou mixéra ju nakrájame najemno a naložíme do sterilných zaváracích pohárov. Plníme asi 2 cm pod vrch. Môžeme pridať aj čerstvý nastrúhaný chren. Do každého pohára dáme suroviny na nálev a zalejeme vodou až po okraj. Poháre zatvoríme a necháme cviklu sterilizovať. Privedieme ju k varu a necháme ešte 5 minút variť. Odstavíme a necháme pomaly cviklu vo vode chladnúť.
EXTRA VYBAVENIE
- zaváracie poháre
Posledná aktualizácia receptúry: 23.08.2024
Hodnotenie autora 0