Nakladaná cvikla

ZOZNAM SUROVÍN

  • červená repa
  • chren (voliteľne)

NÁLEV (0.7 l fľaša)

  • 50 ml liehového octu 8%
  • 50 ml kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • voda

POSTUP PRÍPRAVY

Repu umyjeme a uvaríme do mäkka (70 minút). Po uvarení necháme vychladnúť a ošúpeme ju. Pomocou mixéra ju nakrájame najemno a naložíme do sterilných zaváracích pohárov. Plníme asi 2 cm pod vrch. Môžeme pridať aj čerstvý nastrúhaný chren. Do každého pohára dáme suroviny na nálev a zalejeme vodou až po okraj. Poháre zatvoríme a necháme cviklu sterilizovať. Privedieme ju k varu a necháme ešte 5 minút variť. Odstavíme a necháme pomaly cviklu vo vode chladnúť.

EXTRA VYBAVENIE

  • zaváracie poháre

Posledná aktualizácia receptúry: 23.08.2024


Hodnotenie autora 0