Zelené palacinky

ZOZNAM SUROVÍN

CESTO

  • 200 ml mlieka
  • 200 ml pochúťkovej smotany
  • 6 PL hladkej múky T-530
  • 3 PL chlebovej múky T-650
  • 1 strúčik sušeného cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 2 vajcia
  • 0.5 ČL jedlej sódy
  • mleté čierne korenie

PLNKA

  • 150 g šampiňónov
  • 100 g syra Feta (recept)
  • 1 PL masla
  • 100 g smotanového syra
  • 1 PL jogurtu
  • pažítka

VYSMÁŽANIE

  • rastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájané šampiňóny orestujeme na masle a necháme vychladnúť.

Do nádoby dáme špenátový pretlak, vajcia, soľ, cesnak a jedlú sódu. Vymiešame šľahačom najemno asi 2 minúty. Pridáme mlieko, smotanu a šľaháme ďalšiu 1 minútu. Nakoniec pridáme obe múky a na nízkych otáčkach šľaháme asi 1 minútu. Rozpálime olej a vysmažíme palacinky z oboch strán.

Vidličkou vymiešame smotanový syr (napr. Karička) s trochou jogurtu a primiešame osmažené hríby. Túto zmes dáme na kraj palacinky, na ňu rozložíme na kocky nakrájanú fetu, posypeme pažítkou a zarolujeme.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024


Hodnotenie autora 4.4