Zelené palacinky
ZOZNAM SUROVÍN
CESTO
- 200 ml mlieka
- 200 ml pochúťkovej smotany
- 6 PL hladkej múky T-530
- 3 PL chlebovej múky T-650
- 1 strúčik sušeného cesnaku
- 1 ČL soli
- 2 vajcia
- 0.5 ČL jedlej sódy
- mleté čierne korenie
PLNKA
- 150 g šampiňónov
- 100 g syra Feta (recept)
- 1 PL masla
- 100 g smotanového syra
- 1 PL jogurtu
- pažítka
VYSMÁŽANIE
- rastlinný olej
POSTUP PRÍPRAVY
Nakrájané šampiňóny orestujeme na masle a necháme vychladnúť.
Do nádoby dáme špenátový pretlak, vajcia, soľ, cesnak a jedlú sódu. Vymiešame šľahačom najemno asi 2 minúty. Pridáme mlieko, smotanu a šľaháme ďalšiu 1 minútu. Nakoniec pridáme obe múky a na nízkych otáčkach šľaháme asi 1 minútu. Rozpálime olej a vysmažíme palacinky z oboch strán.
Vidličkou vymiešame smotanový syr (napr. Karička) s trochou jogurtu a primiešame osmažené hríby. Túto zmes dáme na kraj palacinky, na ňu rozložíme na kocky nakrájanú fetu, posypeme pažítkou a zarolujeme.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.02.2024
Hodnotenie autora 4.4