Špecialita Balatón

ZOZNAM SUROVÍN

  • 300 g bravčového mäsa
  • 3 sterilizované uhorky
  • 3 feferóny (chillie papričky)
  • 2 PL plnotučnej horčice
  • 2 PL bravčovej masti
  • soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso (najlepšie karé, alebo stehno) nakrájame na veľmi tenké rezne a následne na tenučké rezančeky. Rozpálime panvicu, pridáme masť  a vhodíme do nej pripravené jemne posolené mäso. Mäso restujeme 5 minút na silnom plameni, aby sa nezačalo dusiť. K mäsu pridáme na jemno nastrúhané sterilizované uhorky a nasekané feferóny, alebo chillie. Všetko spolu poriadne zarestujeme, aby sa všetko prepojilo. Pridáme horčicu, ktorá nám mäso zahustí. Počas celej prípravy sa špecialita nepodlieva, ani nezakrýva.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Táto minútka pochádza z Hlohovca, kde malo JRD dva chotáre Jašter a Balatón, a tu sa táto dobrota podávala pri schôdzach a oslavách. Preto sa môžeme stretnúť aj s názvom Fraštácka pochúťka, alebo len Špecialita Jašter. Podáva sa vždy s chlebom a zapíja sa dobrým pivom, alebo vínom.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023


Hodnotenie autora 0