Spätzle

ZOZNAM SUROVÍN

  • 250 g hrubej múky T-450
  • 3 vajcia
  • 50 ml vody
  • 0.5 ČL soli
  • 2 ČL rastlinného oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny premiešame spolu v miske a necháme 15 minút odpočívať. Potom cez strúhadlo s veľkými okami (alebo z vlhkého lopára nožom) vsádzať do 3 litrov vriacej osolenej vody (1 ČL soli). Keď spätzle vyplávajú na povrch hneď je potrebné ich vložiť do studenej vody na 30 sekúnd, a odtiaľ ich premiestniť do misy, kde ich premiešame s olejom aby sa nezlepili.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Vaječné rezance, alebo halušky používané v juhonemeckej, juhorakúskej, švajčiarskej, alsaskej a juhotirolskej kuchyni.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0