Spätzle
ZOZNAM SUROVÍN
- 250 g hrubej múky T-450
- 3 vajcia
- 50 ml vody
- 0.5 ČL soli
- 2 ČL rastlinného oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny premiešame spolu v miske a necháme 15 minút odpočívať. Potom cez strúhadlo s veľkými okami (alebo z vlhkého lopára nožom) vsádzať do 3 litrov vriacej osolenej vody (1 ČL soli). Keď spätzle vyplávajú na povrch hneď je potrebné ich vložiť do studenej vody na 30 sekúnd, a odtiaľ ich premiestniť do misy, kde ich premiešame s olejom aby sa nezlepili.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Vaječné rezance, alebo halušky používané v juhonemeckej, juhorakúskej, švajčiarskej, alsaskej a juhotirolskej kuchyni.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0