Spam
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 1.0 kg mletého pliecka
- 1 ČL soli
- 0.5 Čl mletého čierneho korenia
- 1 ČL kryštálového cukru
- 3 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL ustricovej omáčky
NÁLEV
- 100 g kukuričného škrobu
- 100 ml nálevu z cibuliek a zázvoru
- 1 vajce
POSTUP PRÍPRAVY
Do 100 ml vody dáme nasekané 2 jarné cibuľky a asi 1 cm zázvoru. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.
Všetky suroviny na základ kvalitne premiešame a pridáme vychladnutý nálev, škrob a vajce. Znova kvalitne premiešame. Vložíme do naolejovanej formy z jánskeho skla. Vrch zmesi naolejujeme a zakryjeme alobalom. Necháme naparovať 40 minút v hrnci od doby čo voda začne vrieť. Vyberieme a vychladnuté nakrájame.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Výraz „spam“ pochádza zo značky amerických konzerv – lanšmítu, ktorá sa vyrába od 30. rokov 20. storočia dodnes. Počas 2. svetovej vojny a kórejskej vojny bol veľmi rozšírený.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.09.2023
Hodnotenie autora 0