Spam

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 1.0 kg mletého pliecka
  • 1 ČL soli
  • 0.5 Čl mletého čierneho korenia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 3 ČL sójovej omáčky
  • 1 ČL ustricovej omáčky

NÁLEV

  • 100 g kukuričného škrobu
  • 100 ml nálevu z cibuliek a zázvoru
  • 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Do 100 ml vody dáme nasekané 2 jarné cibuľky a asi 1 cm zázvoru. Privedieme k varu a povaríme asi 5 minút. Necháme vychladnúť.

Všetky suroviny na základ kvalitne premiešame a pridáme vychladnutý nálev, škrob a vajce. Znova kvalitne premiešame. Vložíme do naolejovanej formy z jánskeho skla. Vrch zmesi naolejujeme a zakryjeme alobalom. Necháme naparovať 40 minút v hrnci od doby čo voda začne vrieť. Vyberieme a vychladnuté nakrájame.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Výraz „spam“ pochádza zo značky amerických konzerv – lanšmítu, ktorá sa vyrába od 30. rokov 20. storočia dodnes. Počas 2. svetovej vojny a kórejskej vojny bol veľmi rozšírený.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.09.2023


Hodnotenie autora 0