Škvarkové knedle

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 obyčajné rožky
  • 300 ml mlieka
  • 1 ČL soli
  • 0.5 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 150 g bravčových škvarkov
  • 2 jarné cibuľky

POSTUP PRÍPRAVY

Pečivo nakrájame na kocky a necháme usušiť. Oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Pečivo zalejeme vlažným mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme najemno nasekanú orestovanú cibuľu, najemno nasekané škvarky a žĺtky. Kvalitne rukou premiešame. Pridáme sneh z bielkov a dobre premiešame. Nakoniec pridáme nasekanú jarnú cibuľku a posledný krát premiešame. Z cesta vytvarujeme knedlíky o veľkosti pingpongovej loptičky. Uložíme ich na naparovacie sitko a varíme ich v pare 20 minút. Po vybratí ich necháme vychladnúť a potrieme ich olejom.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame s gulášom, alebo s dusenou kapustou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Česká obmena vylepšených bavorských knedlí, kde miesto slaniny používame vytopené škvarky, ideálne čerstvé.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0