Škvarkové knedle
ZOZNAM SUROVÍN
- 4 obyčajné rožky
- 300 ml mlieka
- 1 ČL soli
- 0.5 ČL mletého čierneho korenia
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 150 g bravčových škvarkov
- 2 jarné cibuľky
POSTUP PRÍPRAVY
Pečivo nakrájame na kocky a necháme usušiť. Oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Pečivo zalejeme vlažným mliekom, osolíme, okoreníme, pridáme najemno nasekanú orestovanú cibuľu, najemno nasekané škvarky a žĺtky. Kvalitne rukou premiešame. Pridáme sneh z bielkov a dobre premiešame. Nakoniec pridáme nasekanú jarnú cibuľku a posledný krát premiešame. Z cesta vytvarujeme knedlíky o veľkosti pingpongovej loptičky. Uložíme ich na naparovacie sitko a varíme ich v pare 20 minút. Po vybratí ich necháme vychladnúť a potrieme ich olejom.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame s gulášom, alebo s dusenou kapustou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Česká obmena vylepšených bavorských knedlí, kde miesto slaniny používame vytopené škvarky, ideálne čerstvé.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023
Hodnotenie autora 0