Čierny sirup
ZOZNAM SUROVÍN
- 2.0 kg čiernych ríbezlí
- 1.0 l vody
- 1 PL kyseliny citrónovej
- 1.0 kg kryštálového cukru na liter šťavy
POSTUP PRÍPRAVY
Odstopkujeme ríbezle, dáme ich do hrnca a rozvaríme ich vo vode s kyselinou citrónovou. Necháme v komore postáť 24 hodín. Zmes prepasírujeme cez sitko a gázu do hrnca a podľa množstva šťavy, privedieme k varu a povaríme asi 2 minúty s neustálym zbieraním peny. Pridáme cukor podľa množstva šťavy a miešame do doby než sa rozpustí. Vlejeme do fliaš, alebo sklenenej nádoby (3 l zavárací pohár), uzatvoríme a uložíme v chladničke. Pre konzumáciu si odoberieme sirup vždy do fľaše.
TIPY, TRIKY A RADY
Na 1 liter šťavy potrebujeme asi 1.5 kg odstopkovaných ríbezlí. Sirup by sme mali skonzumovať do 8 mesiacov výroby.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023
Hodnotenie autora 0