Čierny sirup

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2.0 kg čiernych ríbezlí
  • 1.0 l vody
  • 1 PL kyseliny citrónovej
  • 1.0 kg kryštálového cukru na liter šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Odstopkujeme ríbezle, dáme ich do hrnca a rozvaríme ich vo vode s kyselinou citrónovou. Necháme v komore postáť 24 hodín. Zmes prepasírujeme cez sitko a gázu do hrnca a podľa množstva šťavy, privedieme k varu a povaríme asi 2 minúty s neustálym zbieraním peny. Pridáme cukor podľa množstva šťavy a miešame do doby než sa rozpustí. Vlejeme do fliaš, alebo sklenenej nádoby (3 l zavárací pohár), uzatvoríme a uložíme v chladničke. Pre konzumáciu si odoberieme sirup vždy do fľaše.

TIPY, TRIKY A RADY

Na 1 liter šťavy potrebujeme asi 1.5 kg odstopkovaných ríbezlí. Sirup by sme mali skonzumovať do 8 mesiacov výroby.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0