Ríbezľový sirup

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.0 l šťavy z červených ríbezlí
  • 500 ml vody
  • 1 PL kyseliny citrónovej
  • 1.5 kg kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Odstopkujeme a odšťavíme ríbezle. Do hrnca dáme šťavu, pridáme prevarenú vychladnutú vodu a kyselinu citrónovú.  Privedieme k varu za stáleho zbierania peny. Odstavíme, prisypeme cukor a miešame do rozpustenia. Vlejeme do fliaš, alebo sklenenej nádoby (3 l zavarovací pohár), uzatvoríme a uložíme v chladničke. Pre konzumáciu si odoberieme sirup vždy do fľaše.

TIPY, TRIKY A RADY

Na 1 liter šťavy potrebujeme asi 1.5 kg odstopkovaných ríbezlí. Sirup by sme mali skonzumovať do 8 mesiacov výroby.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0