Ríbezľový sirup
ZOZNAM SUROVÍN
- 1.0 l šťavy z červených ríbezlí
- 500 ml vody
- 1 PL kyseliny citrónovej
- 1.5 kg kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Odstopkujeme a odšťavíme ríbezle. Do hrnca dáme šťavu, pridáme prevarenú vychladnutú vodu a kyselinu citrónovú. Privedieme k varu za stáleho zbierania peny. Odstavíme, prisypeme cukor a miešame do rozpustenia. Vlejeme do fliaš, alebo sklenenej nádoby (3 l zavarovací pohár), uzatvoríme a uložíme v chladničke. Pre konzumáciu si odoberieme sirup vždy do fľaše.
TIPY, TRIKY A RADY
Na 1 liter šťavy potrebujeme asi 1.5 kg odstopkovaných ríbezlí. Sirup by sme mali skonzumovať do 8 mesiacov výroby.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023
Hodnotenie autora 0