Sirup z arónie

Sirup z arónie

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2.0 kg arónie
  • 1.2 l prevarenej vody
  • 80 g kyseliny citrónovej
  • 2.0 kg kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Prevaríme vodu a necháme ju vychladnúť. Zatiaľ si aróniu umyjeme a otrháme. Následne ju s časťou vychladenej prevarenej vody rozmixujeme. Vlejeme do sklenenej nádoby (3 l zavarovací pohár) a dolejeme zvyšnú pripravenú vodu. Prisypeme kyselinu citrónovú a dobre rozmiešame (drevenou, alebo plastovou varechou – nie kovovou).  Uložíme na 48 hodín uzatvorené do chladničky.
Šťavu prelejeme cez gázu (položenú v plastovom sitku), poriadne stáčaním gázy vylisujeme do iného skleneného veľkého pohára. Prisypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Uzatvoríme a uložíme v chladničke.

Pre konzumáciu si prichystáme potrebné množstvo do fľaše na sirup.

TIPY, TRIKY A RADY

Uzatvorené fľaše by sme mali skonzumovať do 6 mesiacov od ich naplnenia.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tento recept je na prípravu za studena s uskladnením v chladničke, ale samozrejme aj s uchovaním všetkých vitamínov a zdraviu prospešných látok.

EXTRA VYBAVENIE

  • ponorný mixér
  • sterilná gáza

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0