Sirup z arónie
ZOZNAM SUROVÍN
- 2.0 kg arónie
- 1.2 l prevarenej vody
- 80 g kyseliny citrónovej
- 2.0 kg kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Prevaríme vodu a necháme ju vychladnúť. Zatiaľ si aróniu umyjeme a otrháme. Následne ju s časťou vychladenej prevarenej vody rozmixujeme. Vlejeme do sklenenej nádoby (3 l zavarovací pohár) a dolejeme zvyšnú pripravenú vodu. Prisypeme kyselinu citrónovú a dobre rozmiešame (drevenou, alebo plastovou varechou – nie kovovou). Uložíme na 48 hodín uzatvorené do chladničky.
Šťavu prelejeme cez gázu (položenú v plastovom sitku), poriadne stáčaním gázy vylisujeme do iného skleneného veľkého pohára. Prisypeme cukor a miešame dokiaľ sa cukor nerozpustí. Uzatvoríme a uložíme v chladničke.
Pre konzumáciu si prichystáme potrebné množstvo do fľaše na sirup.
TIPY, TRIKY A RADY
Uzatvorené fľaše by sme mali skonzumovať do 6 mesiacov od ich naplnenia.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tento recept je na prípravu za studena s uskladnením v chladničke, ale samozrejme aj s uchovaním všetkých vitamínov a zdraviu prospešných látok.
EXTRA VYBAVENIE
- ponorný mixér
- sterilná gáza
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023