Shokupan

ZOZNAM SUROVÍN

  • 65 g mlieka
  • 30 ml kondenzovaného mlieka
  • 3 g soli
  • 260 g chlebovej múky T-650
  • 50 g šľahačkovej smotany
  • 15 g sušeného mlieka
  • 30 g kryštálového cukru
  • 10 g medu
  • 7 g sušeného droždia (balíček)
  • 1 vajce
  • 22 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

V domácej pekárni vymiešame všetky suroviny v poradí ako sú uvedené v zozname okrem masla. Po 15 minútach miesenia pridáme maslo a necháme miesiť ďalších 15 minút. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 3 diely a vytvoríme úhľadne gule. Zatvoríme ich do plastovej dózy a necháme odpočívať a kysnúť aspoň 30 minút. Vezmeme každú jednu guľu cesta, vyvaľkáme ju na dlhý úzky obdĺžnik, ktorý zrolujeme a znova rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik a znova zrolujeme.
Vložíme každú jednu rolku ležato do formy na chlieb (20 x 10 x 11 cm). Prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Predhrejeme el. rúru na 180℃ a pečieme 25 minút (horný a dolný ohrev).

Hodnotenie autora 0