Shokupan
ZOZNAM SUROVÍN
- 65 g mlieka
- 30 ml kondenzovaného mlieka
- 3 g soli
- 260 g chlebovej múky T-650
- 50 g šľahačkovej smotany
- 15 g sušeného mlieka
- 30 g kryštálového cukru
- 10 g medu
- 7 g sušeného droždia (balíček)
- 1 vajce
- 22 g masla
POSTUP PRÍPRAVY
V domácej pekárni vymiešame všetky suroviny v poradí ako sú uvedené v zozname okrem masla. Po 15 minútach miesenia pridáme maslo a necháme miesiť ďalších 15 minút. Cesto vyberieme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 3 diely a vytvoríme úhľadne gule. Zatvoríme ich do plastovej dózy a necháme odpočívať a kysnúť aspoň 30 minút. Vezmeme každú jednu guľu cesta, vyvaľkáme ju na dlhý úzky obdĺžnik, ktorý zrolujeme a znova rozvaľkáme na dlhý obdĺžnik a znova zrolujeme.
Vložíme každú jednu rolku ležato do formy na chlieb (20 x 10 x 11 cm). Prikryjeme utierkou a necháme v teple kysnúť, kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Predhrejeme el. rúru na 180℃ a pečieme 25 minút (horný a dolný ohrev).
Hodnotenie autora 0