Saag aloo

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.0 kg zemiakov
  • 1 biela cibuľa
  • 2 cayenské papričky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL rímskej rasce
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL garam masaly
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 150 g masla
  • 300 g čerstvého špenátu
  • soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Olúpanú cibuľu nakrájame najemno, chillie zbavíme jadierok a nasekáme. Do panvice dáme olej na ktorom orestujeme do zlatova mierne osolenú cibuľu (asi 5 minút) pridáme drvenú rímsku rascu, nasekané chillie, pretlačený cesnak, kurkumu, garam masalu a krátko zarestujeme (max. 1 minútu). Pridáme paradajkový pretlak (pastu), premiešame, podusíme za stáleho miešania asi 2 minúty, odstavíme a necháme vychladnúť. Do choppera dáme 100 g masla, vychladnutú zmes a kvalitne rozmixujeme.
Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky a uvaríme ich v osolenej vode (asi 25 minút). Počas varenia na zostatku masla udusíme v panvici natrhaný špenát, ktorý jemne osolíme a okoreníme. Pridáme uvarené zemiaky a ochutené maslo (saag aloo butter) a všetko kvalitne prepojíme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tradičná severo-indická zemiaková pochúťka, varená so špenátom a indickým korením.


Posledná aktualizácia receptúry: 11.02.2024


Hodnotenie autora 2.5