Saag aloo
ZOZNAM SUROVÍN
- 1.0 kg zemiakov
- 1 biela cibuľa
- 2 cayenské papričky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL rímskej rasce
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL garam masaly
- 3 PL rastlinného oleja
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 150 g masla
- 300 g čerstvého špenátu
- soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Olúpanú cibuľu nakrájame najemno, chillie zbavíme jadierok a nasekáme. Do panvice dáme olej na ktorom orestujeme do zlatova mierne osolenú cibuľu (asi 5 minút) pridáme drvenú rímsku rascu, nasekané chillie, pretlačený cesnak, kurkumu, garam masalu a krátko zarestujeme (max. 1 minútu). Pridáme paradajkový pretlak (pastu), premiešame, podusíme za stáleho miešania asi 2 minúty, odstavíme a necháme vychladnúť. Do choppera dáme 100 g masla, vychladnutú zmes a kvalitne rozmixujeme.
Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky a uvaríme ich v osolenej vode (asi 25 minút). Počas varenia na zostatku masla udusíme v panvici natrhaný špenát, ktorý jemne osolíme a okoreníme. Pridáme uvarené zemiaky a ochutené maslo (saag aloo butter) a všetko kvalitne prepojíme.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tradičná severo-indická zemiaková pochúťka, varená so špenátom a indickým korením.
Posledná aktualizácia receptúry: 11.02.2024