Ruská zmrzlina

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3 vajcia
  • 4 PL práškového cukru
  • 2 balenia vanilínového cukru
  • 500 ml šlahačkovej smotany
  • štipka soli
  • 4 tortové oplátky

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si formu (napr. malý pekáč s výškou aspoň 5 cm a nakrájame si tortovú oplátku tak, aby sme vytvorili spodok a vrch ruskej zmrzliny.
V troch nádobách si vymiešame postupne tri zmesi:

  1. zmes tvoria žĺtka s práškovým cukrom a 1 balíčkom vanilínového cukru, ktoré vyšľaháme do peny.
  2. zmes si pripravíme tak, že smotany s 1 balíčkom vanilínového cukru vyšľaháme na hustú šľahačku.
  3. zmes vytvoríme vyšľahaním bielkov a štipky soli na tuhý sneh.

Všetky zmesi jemne spojíme metličkou a vlejeme do oplátkou vystlanej formy, zarovnáme a prikryjeme hornou časťou oplátky. Vložíme do mrazničky na 6 hodín. Po dokonalom zmrazení vyklopíme z formy, nakrájame na požadovanú veľkosť a čo sa hneď neskonzumuje zabalíme do sáčkov (alobalu) na ďalšiu konzumáciu a odložíme do mrazničky.

TIPY, TRIKY A RADY

Po asi 20 minútach v mrazničke, až začne zmes tuhnúť odporúčam zaťažiť zmrzlinu po celej ploche aby sa oplátka nezdeformovala.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Mrazená pochúťka vytvorená v roku 1899 v New Yorku s názvom ice sandwich dala základ vzniku ruskej zmrzliny v roku 1936.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024


Hodnotenie autora 0