Ruská zmrzlina
ZOZNAM SUROVÍN
- 3 vajcia
- 4 PL práškového cukru
- 2 balenia vanilínového cukru
- 500 ml šlahačkovej smotany
- štipka soli
- 4 tortové oplátky
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si formu (napr. malý pekáč s výškou aspoň 5 cm a nakrájame si tortovú oplátku tak, aby sme vytvorili spodok a vrch ruskej zmrzliny.
V troch nádobách si vymiešame postupne tri zmesi:
- zmes tvoria žĺtka s práškovým cukrom a 1 balíčkom vanilínového cukru, ktoré vyšľaháme do peny.
- zmes si pripravíme tak, že smotany s 1 balíčkom vanilínového cukru vyšľaháme na hustú šľahačku.
- zmes vytvoríme vyšľahaním bielkov a štipky soli na tuhý sneh.
Všetky zmesi jemne spojíme metličkou a vlejeme do oplátkou vystlanej formy, zarovnáme a prikryjeme hornou časťou oplátky. Vložíme do mrazničky na 6 hodín. Po dokonalom zmrazení vyklopíme z formy, nakrájame na požadovanú veľkosť a čo sa hneď neskonzumuje zabalíme do sáčkov (alobalu) na ďalšiu konzumáciu a odložíme do mrazničky.
TIPY, TRIKY A RADY
Po asi 20 minútach v mrazničke, až začne zmes tuhnúť odporúčam zaťažiť zmrzlinu po celej ploche aby sa oplátka nezdeformovala.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Mrazená pochúťka vytvorená v roku 1899 v New Yorku s názvom ice sandwich dala základ vzniku ruskej zmrzliny v roku 1936.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024