Rukolový šalát

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 300 g rukoly
  • 1 hruška
  • 30 g sušených paradajok
  • 100 g syra Feta (recept)
  • 20 g syra Parmezán
  • 50 g vlašských orechov
  • bageta

ZÁLIEVKA

  • 1 PL medu
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL šťavy z citróna
  • mleté biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy nasekáme na menšie kúsky a nasucho ich orestujeme na panvici do doby, dokiaľ nezačnú “voňať” čo nastane asi za 2 minúty.

V mise zmiešame natrhanú rukolu, na kocky s hranou 1 cm nakrájaný syr, na prúžky nakrájané sušené paradajky a na tenké mesiačiky nakrájanú čerstvú (alebo zaváranú) hrušku. Dobre premiešame a prilejeme zálievku. Znova premiešame a podávame s opečenými bagetkami. Pred servírovaním posypeme hoblinkami Parmezánu.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Perfektná voľba k jesennej grilovačke pre “nemäsožravcov”. Balkánsky syr Feta môžeme nahradiť aj iným typom syra, najčastejšie syrom Halloumi (recept), ktorý sa ale pred použitím zľahka nasucho ogrilujeme na panvici. Ako alternatívu môžeme použiť aj kešu orechy.

Hodnotenie autora 0