Pickled Onion
ZOZNAM SUROVÍN
- 3 červené cibule
- 250 ml vody
- 200 ml liehového octu 8%
- 2 ČL soli
- 2 PL kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Odrežeme konce cibule, ošúpeme ju a nakrájame na tenké plátky. Pridáme vodu, ocot, soľ a cukor do hrnca. Miešame a zahrievame, kým sa cukor nerozpustí – tesne pred varom. Vložíme cibuľu do čistej fľaše, zalejeme nálevom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Po vychladení nasadíme viečko a uložíme do chladničky. Necháme nálev pôsobiť 30 minút až 1 hodinu.
TIPY, TRIKY A RADY
Doba spotreby pri uložení v chladničke je asi 7 dní.
Cibuľu môžeme vylepšiť chuťovo i vzhľadovo rôznymi ďalšími surovinami, ktoré pridáme pred nálevom: chillie papričkou, cesnakom, rozmarínom, celým čiernym korením a podobne.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Red Pickled Onion v preklade nakladaná červená cibuľa je chuťovým i dekoratívnym doplnkom k mnohým jedlám od aspiku, až po pečené a grilované mäsá. Z dôvodu krátkej doby spotreby sa nachádza v tejto rubrike a nie v zaváraninách.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023