Pickled Onion

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3 červené cibule
  • 250 ml vody
  • 200 ml liehového octu 8%
  • 2 ČL soli
  • 2 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Odrežeme konce cibule, ošúpeme ju a nakrájame na tenké plátky. Pridáme vodu, ocot, soľ a cukor do hrnca. Miešame a zahrievame, kým sa cukor nerozpustí – tesne pred varom. Vložíme cibuľu do čistej fľaše, zalejeme nálevom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Po vychladení nasadíme viečko a uložíme do chladničky. Necháme nálev pôsobiť 30 minút1 hodinu.

TIPY, TRIKY A RADY

Doba spotreby pri uložení v chladničke je asi 7 dní.

Cibuľu môžeme vylepšiť chuťovo i vzhľadovo rôznymi ďalšími surovinami, ktoré pridáme pred nálevom: chillie papričkou, cesnakom, rozmarínom, celým čiernym korením a podobne.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Red Pickled Onion v preklade nakladaná červená cibuľa je chuťovým i dekoratívnym doplnkom k mnohým jedlám od aspiku, až po pečené a grilované mäsá. Z dôvodu krátkej doby spotreby sa nachádza v tejto rubrike a nie v zaváraninách.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0