Rascový chlieb

ZOZNAM SUROVÍN

  • 460 ml vody
  • 2 ČL soli
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 3 ČL celej rasce
  • 600 g chlebovej múky T-650
  • 90 g ražnej múky T-1700
  • 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
  • 1 ČL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby pekárne pridáme suroviny v množstvách a v poradí v akom sú uvedené v zozname vyššie. Vyberieme program 5 (francúzsky chlieb) zvolíme hmotnosť chleba 1000 g a prepečenosť stupeň 2. Zapneme pekáreň.

TIPY, TRIKY A RADY

Chlieb je vhodné ihneď po dopečení vybrať z nádoby, odstrániť háky a nechať ho na rošte chladnúť aspoň 2 hodiny. Následne je možné ho nakrájať. Skladovanie v mrazničke odporúčam v mikroténových sáčkoch, ale až po úplnom vychladnutí.


Posledná aktualizácia receptúry: 22.01.2024


Hodnotenie autora 0