Rascový chlieb
ZOZNAM SUROVÍN
- 460 ml vody
- 2 ČL soli
- 1 PL rastlinného oleja
- 3 ČL celej rasce
- 600 g chlebovej múky T-650
- 90 g ražnej múky T-1700
- 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
- 1 ČL kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Do nádoby pekárne pridáme suroviny v množstvách a v poradí v akom sú uvedené v zozname vyššie. Vyberieme program 5 (francúzsky chlieb) zvolíme hmotnosť chleba 1000 g a prepečenosť stupeň 2. Zapneme pekáreň.
TIPY, TRIKY A RADY
Chlieb je vhodné ihneď po dopečení vybrať z nádoby, odstrániť háky a nechať ho na rošte chladnúť aspoň 2 hodiny. Následne je možné ho nakrájať. Skladovanie v mrazničke odporúčam v mikroténových sáčkoch, ale až po úplnom vychladnutí.
Posledná aktualizácia receptúry: 22.01.2024
Hodnotenie autora 0