Pórové orzotto

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 šálka slovenskej ryže
  • 1 šálka mrazeného hrášku
  • 1 pór
  • 150 g kuracieho mäsa
  • 6 trojuholníčkov syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 500 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Do kastróla dáme slovenskú ryžu, pridáme najemno nasekaný pór, hrášok, ktorý necháme rozmraziť a kuracie mäso. Pridáme pretlačený cesnak a vriacu vodu. Privedieme k varu a varíme za občasného miešania 15 minút aby sa suroviny neprichytili. Stiahneme kastról z plameňa a vmiešame smotanový syr. Prikryjeme, necháme pôsobiť 3 minúty, znova premiešame a podávame. Podľa chuti môžeme dosoliť a okoreniť.

Hodnotenie autora 0