Polnenina

ZOZNAM SUROVÍN

  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 ČL sušenej cibule
  • 0.25 ČL sušeného cesnaku
  • 2 vajíčka
  • 2 PL strúhanky
  • 1 PL múky semolina
  • 1 PL rastlinného oleja
  • soľ
  • mleté korenie čierne

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame najemno nasekanú petržlenovú vňať, cesnak, cibuľu, žĺtka, olej (alebo rozpustenú masť). Osolíme, okoreníme a pridáme strúhanku a múku (môžeme nahradiť aj detskou krupicou). Poriadne vymiešame a pridáme tuhý sneh z bielkov a necháme chvíľu (asi 5 minút) odpočívať. Znova zľahka premiešame a pomocou lyžice tvarujeme väčšie knedlíky, ktoré varíme v polievke asi 20 minút.

TIPY, TRIKY A RADY

Alternatívne pre vyšší estetický zážitok môžeme zabaliť plnku do potravinovej fólie do valčeka a variť ju vo vode asi 20 minút, následne vyberieme z fólie a dáme ju variť na 5 minút do polievky. Hotovú plnku nakrájame na kolieska a podávame. Ak máme radi plnku tuhšiu pridáme navyše trocha múky.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Polnenina je miestny výraz pre prílohu k mäsu a zemiakom, alebo aj plnka do polievky. Polnenina je typická východoslovenská príloha, ktorá sa dá konzumovať aj samotná so zemiakmi ak je mäso tuhé.


Posledná aktualizácia receptúry: 24.03.2024


Hodnotenie autora 0