Podbitá pasuľa
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 PL rastlinného oleja
- 1 PL hladkej múky T-530
- 400 g červenej fazule
- 2 ks vavrinca (bobkový list)
- 4 zemiaky
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 500 ml mlieka
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 1 PL liehového octu 8%
POSTUP PRÍPRAVY
Do hrnca dáme bravčovú masť a pridáme múku a červenú papriku. Krátko zarestujeme (1 minútu) a zalejeme studeným mliekom zmiešaným s vodou. Osolíme, pridáme nakrájané zemiaky, bobkový list a uvaríme zemiaky (20 minút). Po uvarení pridáme fazuľu a privedieme k varu. Ak je polievka málo hustá rozhabarkujeme do smotany aj trochu hladkej múky a polievku zahustíme. Znova privedieme k varu a krátko povaríme (2 minúty).
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame s hrubými lokšami, alebo chlebom v miske, alebo na hlbokom tanieri.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Ďalší “východniarsky” recept na prípravu fazuľovej polievky. Od svojho detstva, až do dnešného veku sa neviem tejto lahodnej jemne kyslej polievky dojesť. Jej príprava nie je nijako náročná, ale nápad spojiť zemiaky, fazuľu a smotanu do jedného celku je na kuchársku Nobelovú cenu.
Posledná aktualizácia receptúry: 12.02.2024