Plnené chillie
POSTUP PRÍPRAVY
Na prípravu tejto delikatesy použijeme chillie papričky guľatého tvaru, alebo useknuté konce (5 cm dlhé) pálivej papriky. Papričky zbavíme stopky a semienok. Privedieme k varu v hrnci vodu a osolíme. Do vriacej vody vhodíme papričky a povaríme 3 – 5 minút. Následne ich dáme do sitka, schladíme ich studenou vodou a necháme odkvapkať. Pripravíme si náplň pomixovaním syra, tymianu, prelisovaného cesnaku, 1 PL olivového oleja a gochugaru (dávame len v prípade, že použijeme obyčajnú sladkú papriku) – náplň musí byť trocha mazľavá. Pomocou plničky (alebo aj lyžičkou) naplníme papričky až po okraj.
Takto naplnené papriky veľmi opatrne natlačíme do zaváracieho pohára a zalejeme zostávajúcim olejom v ktorom rozmiešame kyselinu vínnu.
TIPY, TRIKY A RADY
Ak máme v danom roku veľa sladkých paprík plníme zmes do urezaných končekov (asi 5 cm) a vložím do syrovej zmesi aj kúsok chillie papričky, ktorú rovnako ako papriku najprv zbavím jadierok a sparím.
Kyselinu vínnu nepridávame ak plánujeme papričky na priamy konzum do 24 hodín.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Takto pripravená lahôdka je ideálnym doplnkom pre pravých milovníkov grilovačiek. Jesť sa dá aj s chlebom, prípadne bez všetkého. Papričky sú vhodné na konzum už 1 hodinu po ich príprave. Neskonzumované uložíme v chladničke na dobu maximálne 48 hodín, alebo týždeň s kyselinou vínnou (olej tak nezrôsolovatie).
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024