Plnené chillie

ZOZNAM SUROVÍN

  • 16 chillie papričiek
  • 1 PL soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g syra Feta (recept)
  • 4 PL olivového oleja
  • 100 ml repkového oleja
  • 1 ČL gochugaru (info)
  • 1x DASH kyseliny vínnej
  • sušený tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Na prípravu tejto delikatesy použijeme chillie papričky guľatého tvaru, alebo useknuté konce (5 cm dlhé) pálivej papriky. Papričky zbavíme stopky a semienok. Privedieme k varu v hrnci vodu a osolíme. Do vriacej vody vhodíme papričky a povaríme 3 5 minút. Následne ich dáme do sitka, schladíme ich studenou vodou a necháme odkvapkať. Pripravíme si náplň pomixovaním syra, tymianu, prelisovaného cesnaku, 1 PL olivového oleja a gochugaru (dávame len v prípade, že použijeme obyčajnú sladkú papriku) – náplň musí byť trocha mazľavá. Pomocou plničky (alebo aj lyžičkou) naplníme papričky až po okraj.

Takto naplnené papriky veľmi opatrne natlačíme do zaváracieho pohára a zalejeme zostávajúcim olejom v ktorom rozmiešame kyselinu vínnu.

TIPY, TRIKY A RADY

Ak máme v danom roku veľa sladkých paprík plníme zmes do urezaných končekov (asi 5 cm) a vložím do syrovej zmesi aj kúsok chillie papričky, ktorú rovnako ako papriku najprv zbavím jadierok a sparím.

Kyselinu vínnu nepridávame ak plánujeme papričky na priamy konzum do 24 hodín.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Takto pripravená lahôdka je ideálnym doplnkom pre pravých milovníkov grilovačiek. Jesť sa dá aj s chlebom, prípadne bez všetkého. Papričky sú vhodné na konzum už 1 hodinu po ich príprave. Neskonzumované uložíme v chladničke na dobu maximálne 48 hodín, alebo týždeň s kyselinou vínnou (olej tak nezrôsolovatie).


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 3.7