Pita
ZOZNAM SUROVÍN
- 130 ml mlieka
- 50 ml vody
- 3 PL jogurtu
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 ČL soli
- 400 g chlebovej múky T-650
- 10 g sušeného droždia
- 1 ČL kryštálového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny dáme do domácej pekárne v poradí, v akom sú uvedené. Zapneme program na kysnutie – program 13. Po skončení programu (75 minút) cesto vyberieme rozdelíme na 5 bochníkov, podsypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme odpočívať a kysnúť 15 minút. Po tejto dobe najprv rukou a potom valčekom rozvaľkáme na placky s priemerom 15 cm a hrúbku asi 7 mm. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyhrejeme si elektrickú rúru (horný a dolný ohrev) na 240°C. Pečieme 8 minút. Po vybratí ich potrieme vodou.
TIPY, TRIKY A RADY
Najlepšie je samozrejme skonzumovať ich teplé a hneď. Čo sa neskonzumuje hneď môžeme uložiť po vychladnutí do mikroténového sáčku a nechať zamraziť. Po rozmrazení ich dáme pod gril na 240°C na 2 minúty z každej strany.
EXTRA VYBAVENIE
- domáca pekáreň
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0