Pita

ZOZNAM SUROVÍN

  • 130 ml mlieka
  • 50 ml vody
  • 3 PL jogurtu
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 ČL soli
  • 400 g chlebovej múky T-650
  • 10 g sušeného droždia
  • 1 ČL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dáme do domácej pekárne v poradí, v akom sú uvedené. Zapneme program na kysnutie – program 13. Po skončení programu (75 minút) cesto vyberieme rozdelíme na 5 bochníkov, podsypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme odpočívať a kysnúť 15 minút. Po tejto dobe najprv rukou a potom valčekom rozvaľkáme na placky s priemerom 15 cm a hrúbku asi 7 mm. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Vyhrejeme si elektrickú rúru (horný a dolný ohrev) na 240°C. Pečieme 8 minút. Po vybratí ich potrieme vodou.

TIPY, TRIKY A RADY

Najlepšie je samozrejme skonzumovať ich teplé a hneď. Čo sa neskonzumuje hneď môžeme uložiť po vychladnutí do mikroténového sáčku a nechať zamraziť. Po rozmrazení ich dáme pod gril na 240°C na 2 minúty z každej strany.

EXTRA VYBAVENIE

  • domáca pekáreň

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0