Perníkový sirup
ZOZNAM SUROVÍN
- 250 g kryštálového cukru
- 300 ml vody
- 0.5 ČL sušeného zázvoru
- 2 zvitky škorice
- 8 klinčekov
- 1 ČL nového korenia
- 1 hviezda badyánu
- 0.5 ČL kardamomu
- 0.5 ČL celého čierneho korenia
POSTUP PRÍPRAVY
V panvici rozpustíme cukor s 50 ml vody a prehrievame dokiaľ cukor nezhnedne (asi 20 minút). Po skaramelizovaní cukru pridáme 250 ml vriacej vody. Miešame dokiaľ sa karamel úplne nerozpustí a pridáme korenie podľa zoznamu. Znížime teplotu a varíme asi 15 minút. Precedíme a uskladníme vo fľaši.
TIPY, TRIKY A RADY
Uzatvorené fľaše by sme mali skonzumovať do 6 mesiacov od ich naplnenia.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Ideálne na pridávanie do kávy a čaju.
Hodnotenie autora 0