Perníkový sirup

ZOZNAM SUROVÍN

  • 250 g kryštálového cukru
  • 300 ml vody
  • 0.5 ČL sušeného zázvoru
  • 2 zvitky škorice
  • 8 klinčekov
  • 1 ČL nového korenia
  • 1 hviezda badyánu
  • 0.5 ČL kardamomu
  • 0.5 ČL celého čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

V panvici rozpustíme cukor s 50 ml vody a prehrievame dokiaľ cukor nezhnedne (asi 20 minút). Po skaramelizovaní cukru pridáme 250 ml vriacej vody. Miešame dokiaľ sa karamel úplne nerozpustí a pridáme korenie podľa zoznamu. Znížime teplotu a varíme asi 15 minút. Precedíme a uskladníme vo fľaši.

TIPY, TRIKY A RADY

Uzatvorené fľaše by sme mali skonzumovať do 6 mesiacov od ich naplnenia.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Ideálne na pridávanie do kávy a čaju.

Hodnotenie autora 0