Pekelné stehná
ZOZNAM SUROVÍN
- 50 ml rastlinného oleja
- 8 kuracích stehien
- 2 strúčiky cesnaku
- 80 ml bieleho vína
- 150 ml CocaCola
- 70 ml pálivého kečupu
- 30 ml sójovej omáčky
- 1 PL medu
POSTUP PRÍPRAVY
Na rozpálený wok dáme olej a pridáme stehná. Restujeme dokiaľ sa pekne neobsmažia. Pridáme najemno nakrájaný cesnak, podlejeme vínom a dusíme zakryté 30 minút. Keď sú stehná udusené prilejeme Coca Colu, kečup a sójovú omáčku a varením neprikryté zredukujeme na požadovanú hustotu v trvaní asi 10 minút na silnom plameni. Nakoniec pridáme med a necháme pekne prepojiť všetky chute.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame s chlebom na veľkom tanieri poliate omáčkou, respektíve omáčku môžeme podávať zvlášť, a stehná pred podávaním necháme mierne odkvapať. Môžeme posypať nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Tento “opekačkový” recept evokuje vysokú štipľavosť jedla, no je to skôr o “pekelne dobrom” jedle. Ak dokážete za dobrú cenu získať kuracie stehná určite vyskúšajte. Tejto dobroty nebudete mať nikdy dosť.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.09.2023