Pekelné stehná

ZOZNAM SUROVÍN

  • 50 ml rastlinného oleja
  • 8 kuracích stehien
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 80 ml bieleho vína
  • 150 ml CocaCola
  • 70 ml pálivého kečupu
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 1 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

Na rozpálený wok dáme olej a pridáme stehná. Restujeme dokiaľ sa pekne neobsmažia. Pridáme najemno nakrájaný cesnak, podlejeme vínom a dusíme zakryté 30 minút. Keď sú stehná udusené prilejeme Coca Colu, kečup a sójovú omáčku a varením neprikryté zredukujeme na požadovanú hustotu v trvaní asi 10 minút na silnom plameni. Nakoniec pridáme med a necháme pekne prepojiť všetky chute.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame s chlebom na veľkom tanieri poliate omáčkou, respektíve omáčku môžeme podávať zvlášť, a stehná pred podávaním necháme mierne odkvapať. Môžeme posypať nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tento “opekačkový” recept evokuje vysokú štipľavosť jedla, no je to skôr o “pekelne dobrom” jedle. Ak dokážete za dobrú cenu získať kuracie stehná určite vyskúšajte. Tejto dobroty nebudete mať nikdy dosť.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.09.2023


Hodnotenie autora 0