Pečeňová paštéta
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 PL bravčovej masti
- 500 g pečienky
- 1 cibuľa
- 50 ml koňaku
- 50 ml šľahačkovej smotany
- mleté čierne korenie
- soľ
- 2 PL masla
POSTUP PRÍPRAVY
Králičiu, kačaciu, alebo kuraciu pečienku nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ju do mäkka na bravčovej masti s najemno nakrájanou (asi 10 minút). Necháme prikryté vychladnúť. Po vychladnutí dáme do cuttera a vymixujeme na požadovanú konzistenciu spolu s koňakom a smotanou. Podľa chuti okoreníme a osolíme.
Preložíme do skladovacej nádoby (fľaše s vekom) a na vrch nalejeme rozpustené maslo tak, aby pokrylo povrch. Zložíme v chladničke.
Hodnotenie autora 0