Pečeňová paštéta

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL bravčovej masti
  • 500 g pečienky
  • 1 cibuľa
  • 50 ml koňaku
  • 50 ml šľahačkovej smotany
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 2 PL masla

POSTUP PRÍPRAVY

Králičiu, kačaciu, alebo kuraciu pečienku nakrájame na menšie kúsky a orestujeme ju do mäkka na bravčovej masti s najemno nakrájanou (asi 10 minút). Necháme prikryté vychladnúť. Po vychladnutí dáme do cuttera a vymixujeme na požadovanú konzistenciu spolu s koňakom a smotanou. Podľa chuti okoreníme a osolíme.

Preložíme do skladovacej nádoby (fľaše s vekom) a na vrch nalejeme rozpustené maslo tak, aby pokrylo povrch. Zložíme v chladničke.

Hodnotenie autora 0