Pad Kra Pao
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 PL rastlinného oleja
- 1 šalotka
- 2 chillie papričky
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g hovädzieho mäsa
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL ustricovej omáčky
- 1 ČL rybacej omáčky
- 1 PL kryštálového cukru
- 30 lístkov čerstvej bazalky
- 1 ČL omáčky hoisin (info)
- 200 g ryže
- 2 vajcia
POSTUP PRÍPRAVY
Jedlo sa pripravuje na silnom plameni vo woku. Najprv necháme rozohriať olej, pridáme nakrájanú šalotku, chillie a krátko (20 sekúnd) zarestujeme. Pridáme pretlačený cesnak, restujeme asi 30 sekúnd a pridáme mleté mäso. Restujeme, dokiaľ nezozlátne (asi 5 minút). Pridáme sójovú, ustricovú a rybaciu omáčku, premiešame, prisypeme cukor a lístky bazalky. Krátko dusíme (2 minúty) a prilejeme hoisin. Nakoniec len krátko prehrejeme a odstavíme.
Ryžu pripravíme v ryžovare. Pomocou misky a malej mištičky pripravíme ryžovú kôpku, na ktorú naložíme mäso a na vrch umiestnime volské oko.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Thajská klasika Pad Kra Pao v doslovnom preklade znamená pražené mäso s bazalkou. Táto pikantná, a veľmi rýchlo pripravená pochúťka je dostupná na každom rohu vo všetkých častiach Thajska.
Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023