Pad Kra Pao

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 PL rastlinného oleja
  • 1 šalotka
  • 2 chillie papričky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g hovädzieho mäsa
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL ustricovej omáčky
  • 1 ČL rybacej omáčky
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 30 lístkov čerstvej bazalky
  • 1 ČL omáčky hoisin (info)
  • 200 g ryže
  • 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Jedlo sa pripravuje na silnom plameni vo woku. Najprv necháme rozohriať olej, pridáme nakrájanú šalotku, chillie a krátko (20 sekúnd) zarestujeme. Pridáme pretlačený cesnak, restujeme asi 30 sekúnd a pridáme mleté mäso. Restujeme, dokiaľ nezozlátne (asi 5 minút). Pridáme sójovú, ustricovú a rybaciu omáčku, premiešame, prisypeme cukor a lístky bazalky. Krátko dusíme (2 minúty) a prilejeme hoisin. Nakoniec len krátko prehrejeme a odstavíme.
Ryžu pripravíme v ryžovare. Pomocou misky a malej mištičky pripravíme ryžovú kôpku, na ktorú naložíme mäso a na vrch umiestnime volské oko.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Thajská klasika Pad Kra Pao v doslovnom preklade znamená pražené mäso s bazalkou. Táto pikantná, a veľmi rýchlo pripravená pochúťka je dostupná na každom rohu vo všetkých častiach Thajska.


Posledná aktualizácia receptúry: 17.12.2023


Hodnotenie autora 0