Orechový likér

ZOZNAM SUROVÍN

  • 25 vlašských orechov
  • 650 ml vody
  • 500 g kryštálového cukru
  • 750 ml vodky
  • 40 g kyseliny citrónovej
  • 4 klinčeky
  • 1 ks celej škorice
  • kôra z pomaranča

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava orechov

Orechy oberieme na Jána ešte mäkké, zelené. Najprv ich umyjeme, rozkrájame i so šupkou na štvrtiny a vložíme do 4 litrovej fľaše. Pridáme klinčeky, škoricu, pomarančovú kôru, prilejeme vodku a 250 ml prevarenej vychladnutej vody. Fľašu vzduchotesne uzavrieme. Zmes postavíme na slnečné miesto a necháme tri týždne macerovať.


Príprava likéru
Pripravíme cukrový sirup tak, že do kastróla vlejeme 400 ml vody a 500 g cukru. Privedieme k varu a miešame až do rozpustenia cukru. Necháme vychladnúť. Macerát precedíme cez jemné sitko do hrnca, pridáme vychladnutý cukrový sirup, premiešame a rozdelíme do fliaš. Konzumovať je možné okamžite.

 

INFORMÁCIE O RECEPTE

Likér s obsahom alkoholu 30% vhodný na každú dámsku jazdu.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0