Orechový likér
ZOZNAM SUROVÍN
- 25 vlašských orechov
- 650 ml vody
- 500 g kryštálového cukru
- 750 ml vodky
- 40 g kyseliny citrónovej
- 4 klinčeky
- 1 ks celej škorice
- kôra z pomaranča
POSTUP PRÍPRAVY
Príprava orechov
Orechy oberieme na Jána ešte mäkké, zelené. Najprv ich umyjeme, rozkrájame i so šupkou na štvrtiny a vložíme do 4 litrovej fľaše. Pridáme klinčeky, škoricu, pomarančovú kôru, prilejeme vodku a 250 ml prevarenej vychladnutej vody. Fľašu vzduchotesne uzavrieme. Zmes postavíme na slnečné miesto a necháme tri týždne macerovať.
Príprava likéru
Pripravíme cukrový sirup tak, že do kastróla vlejeme 400 ml vody a 500 g cukru. Privedieme k varu a miešame až do rozpustenia cukru. Necháme vychladnúť. Macerát precedíme cez jemné sitko do hrnca, pridáme vychladnutý cukrový sirup, premiešame a rozdelíme do fliaš. Konzumovať je možné okamžite.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Likér s obsahom alkoholu 30% vhodný na každú dámsku jazdu.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023