Oppenheimer

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 balenie olomouckych syrečkov
  • 1 cibuľa
  • 1 PL soli
  • 0.5 ČL rasce
  • svetlé pivo

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a v miske ju zasypeme soľou a poriadne premiešame. Necháme pustiť šťavu (asi 60 minút). Po tejto dobe ju pod tečúcou vodou poriadne premyjeme aby nebola slaná, vyžmýkame a necháme odkvapkať. Nakrájame tvarôžky na kocky a posypeme ich drvenou rascou. Do zatváracieho pohára dáme na dno polovicu cibule, na ňu natlačíme nakrájaný syr a na vrch zbytok cibule. Zalejeme pivom aby bol obsah pohára ponorený a zatvoríme. Nezatvárame na tesno, aby mohol syr “dýchať”, a preventívne dáme fľašu na tanier, ak by náhodou obsah vytiekol. Necháme na teplom mieste pracovať asi 3 dní, dokiaľ sa syr”neroztečie”.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Tí čo sa boja zápachu, tak sa nemusia. Pivo a rasca zabezpečia, že žiadna omamná vôňa v okolí nebude.

V originále tvargle Oppenheimer sú olomoucké tvarůžky, u nás známe ako olomoucké syrečky nakladané v pive. Pochúťka pre gurmánov a ako tvrdí autor receptu ideálne natierať na chlieb, posypať čerstvou cibuľou a trochou mletej papriky – vraj je to Mišulinský zážitok.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 4.4