Onion rings
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 veľké cibule
- 100 g hladkej múky T-530
- 2 PL Gustin
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1x TAD jedlej sódy
- 0.5 ČL mletej sladkej červenej papriky
- 150 ml piva
- 1 PL vodky
- soľ
- olej rastlinný na vysmážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Očistenú veľkú cibuľu nakrájame na hrúbku asi 1 cm a rozoberieme na jednotlivé kolieska. Vložíme do mraziaceho vrecka do mrazničky aspoň na 1 hodinu. Po vybratí ich rozmrazíme vo vlažnej vode a usušíme papierovou utierkou. Zmiešame múku, škrob, prášok do pečiva sódu a papriku v miske. Prilejeme pivo a vodku a kvalitne rozmiešame aby v cestíčku neostali hrudky. Krúžky namočíme do cestíčka, necháme okvapať a vložíme do panvice, kde sme rozohriali olej. Vysmážame asi 4 minúty, pričom krúžky jedenkrát otočíme. Smažené krúžky vložíme do misky vystlanej papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Cibuľa zvoní ? Rozhodne nie ! Jedná sa o cibuľové krúžky v originálnom cestíčku – klasiku anglickej kuchyne. Podávame ako samostatnú lahôdku spolu s ľubovoľným dipom a šalátom, alebo ako doplnok k pečenému mäsu.
Posledná aktualizácia receptúry: 15.09.2023