Onion rings

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 veľké cibule
  • 100 g hladkej múky T-530
  • 2 PL Gustin
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1x TAD jedlej sódy
  • 0.5 ČL mletej sladkej červenej papriky
  • 150 ml piva
  • 1 PL vodky
  • soľ
  • olej rastlinný na vysmážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú veľkú cibuľu nakrájame na hrúbku asi 1 cm a rozoberieme na jednotlivé kolieska. Vložíme do mraziaceho vrecka do mrazničky aspoň na 1 hodinu. Po vybratí ich rozmrazíme vo vlažnej vode a usušíme papierovou utierkou. Zmiešame múku, škrob, prášok do pečiva sódu a papriku v miske. Prilejeme pivo a vodku a kvalitne rozmiešame aby v cestíčku neostali hrudky. Krúžky namočíme do cestíčka, necháme okvapať a vložíme do panvice, kde sme rozohriali olej. Vysmážame asi 4 minúty, pričom krúžky jedenkrát otočíme. Smažené krúžky vložíme do misky vystlanej papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Cibuľa zvoní ? Rozhodne nie ! Jedná sa  o cibuľové krúžky v originálnom cestíčku – klasiku anglickej kuchyne. Podávame ako samostatnú lahôdku spolu s ľubovoľným dipom a šalátom, alebo ako doplnok k pečenému mäsu.


Posledná aktualizácia receptúry: 15.09.2023


Hodnotenie autora 0