Omáčka rouille
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 vaječný žĺtok
- 150 ml olivového oleja
- 12 g cesnaku
- šafrán
- 1x DASH soli
- 1x PINCH cayenského korenia
POSTUP PRÍPRAVY
Do vyššej nádoby dáme vaječný žĺtok, pretlačený cesnak, pár vláskov šafránu, soľ, cayenské korenie a zalejeme olejom. Ponorným tyčovým mixérom vymixujeme zmes do hustoty majonézy. Necháme vychladnúť.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Omáčka z francúzskej kuchyne oblasti Provence (čítaj pováns). Neodmysliteľná príloha k opečeným bagetám, ktoré sa podávajú k rybám, alebo rybacej polievke. Omáčkou sa potierajú opečené bagety a podávajú sa k Bouillabaisse (recept).
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0