Omáčka rouille

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 vaječný žĺtok
  • 150 ml olivového oleja
  • 12 g cesnaku
  • šafrán
  • 1x DASH soli
  • 1x PINCH cayenského korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyššej nádoby dáme vaječný žĺtok, pretlačený cesnak, pár vláskov šafránu, soľ, cayenské korenie a zalejeme olejom. Ponorným tyčovým mixérom vymixujeme zmes do hustoty majonézy. Necháme vychladnúť.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Omáčka z francúzskej kuchyne oblasti Provence (čítaj pováns). Neodmysliteľná príloha k opečeným bagetám, ktoré sa podávajú k rybám, alebo rybacej polievke. Omáčkou sa potierajú opečené bagety a podávajú sa k Bouillabaisse (recept).


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0