Omáčka bibimbap

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 PL pasty gochujang (info)
  • 2 PL omáčky mirin (info)
  • 2 PL ryžového octu
  • 2 ČL sójovej omáčky
  • 1 PL medu
  • 4 g cesnaku
  • 3 ČL bieleho sezamu

POSTUP PRÍPRAVY

Orestujeme sezamové semienka nasucho na panvici a necháme vychladnúť. Do misky dáme roztlačený cesnak, ktorý zalejeme octom, pridáme gochujang, mirin, sójovú omáčku, med a zmiešame. Nakoniec pridáme opražené semienka.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Omáčka k najznámejšiemu Kórejskému národnému jedlu nazývanému bibimbap. Táto omáčka sa podáva ako príloha.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0