Obyčajná slanina
ZOZNAM SUROVÍN
- 1.0 kg chrbtovej slaniny
- 25 g soli
POSTUP PRÍPRAVY
Predpríprava
Prerastenú chrbtovú slaninu si upravíme na pekné obdĺžniky vrátane kože o rozmere asi 10 x 20 cm. Soľ dôkladne votrieme do slaniny s kožou, zavákuujeme a uložíme na 10 dní do chladničky. Denne kontrolujeme a otáčame.
Tepelné spracovanie
Slaninu vyberieme zo sáčku opláchneme, osušíme papierovou utierkou a zavesíme na hák. Udiareň vyhrejeme na 40°C, vložíme do nej slaninu a necháme zasušovať v trvaní 60 minút. Teplotu následne znížime na 25°C zapneme generátor dymu a údime 48 hodín. Udiareň vypneme a slaninu v nej necháme vychladnúť.
EXTRA VYBAVENIE
- udiareň s dymboxom
- vákuovačka
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0