Obyčajná slanina

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.0 kg chrbtovej slaniny
  • 25 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Predpríprava
Prerastenú chrbtovú slaninu si upravíme na pekné obdĺžniky vrátane kože o rozmere asi 10 x 20 cm. Soľ dôkladne votrieme do slaniny s kožou, zavákuujeme a uložíme na 10 dní do chladničky. Denne kontrolujeme a otáčame.


Tepelné spracovanie
Slaninu vyberieme zo sáčku opláchneme, osušíme papierovou utierkou a zavesíme na hák. Udiareň vyhrejeme na 40°C, vložíme do nej slaninu a necháme zasušovať v trvaní 60 minút. Teplotu následne znížime na 25°C zapneme generátor dymu a údime 48 hodín. Udiareň vypneme a slaninu v nej necháme vychladnúť.

EXTRA VYBAVENIE

  • udiareň s dymboxom
  • vákuovačka

Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0