Nutella

ZOZNAM SUROVÍN

  • 3 šálky lieskových orechov
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1/4 šálky kakaového prášku
  • štipka soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 2 PL rastlinného oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Lieskové orechy prelejeme vriacou vodou a blanšírujeme ich asi 2 minúty. Pomocou utierky z nich po vybratí stiahneme šupku. Predhrejeme elektrickú rúru (horný a dolný ohrev) na 180°C.  Na plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme orechy a pečieme ich 10 minút, kým nebudú jemne zlatisté.
Vychladnuté orechy dáme do mixéra, pridáme olej a mixujeme na nižšej rýchlosti do požadovanej konzistencie. Stierkou čistíme boky mixéra dokiaľ nevznikne hladké orechové maslo/pasta. Pridáme ostatné suroviny a pokračujeme v mixovaní až do vytvorenia krému.

TIPY, TRIKY A RADY

Uskladníme v chladničke – krém ešte zhustne.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Nutella je obchodná značka čokoládovej nátierky z lieskových orieškov, ktorú vyrába talianska spoločnosť Ferrero. Recept vznikol v roku 1940 upravením receptúry skôr vyrábanej nátierky.

Hodnotenie autora 0