Rady pre grilovanie
Sladkovodné ryby (pstruh, jalec, kapor)
- Celú rybu vložíme do drôteného košíka, alebo ju zabalíme do viničných listov a previažeme. Nad horúcim ohňom ju potom grilujeme asi 10–12 minút.
Losos
- Zaliať vriacou vodou soľ a doliať po rozpustení soli studenou vodou. Pomer: 2 PL soli + 100 ml vriacej vody + 500 ml studenej vody.
- Lososa nakladáme na 30 minút do pripraveného nálevu mäsom dole (kožou hore). Zabráni to mliečnemu tuku dostať sa počas pečenia (grilovania) na povrch mäsa.
- Po vybratí osušíme papierovou utierkou a pred pečením bohato potrieme marinádou (napríklad: 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL medu, 2 PL olivového oleja a štipka mletej rasce).
Kuracie mäso
- Kuracie krídla sú hotové asi za 10 minút.
- Kuracie kúsky tmavého mäsa (stehná) treba grilovať asi 30 minút.
- Kuracie kúsky bieleho mäsa (prsia) len 15 minút.
- Mäso najskôr prudko opečieme z každej strany až potom ho grilujeme.
Morské plody
- Približne 10 minút potrebujú nad ohňom kraby aj langusty
Zelenina
- Mäkšia zelenina potrebuje do 15 minút, tvrdšiu najskôr ponoríme na niekoľko minút do vriacej vody.
Posledná aktualizácia receptúry: 21.03.2024