Nanuk
ZOZNAM SUROVÍN
KRÉM
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 1 ČL vanilkového extraktu
POLEVA
- 300 g tmavej čokolády 52%
- 3 PL kokosového oleja
- 100 g orechov (voliteľné)
POSTUP PRÍPRAVY
Výroba nanukov
Zmiešame všetky suroviny na nanuk mixérom. Do formičiek osadíme paličky a vlejeme krém. Necháme v mrazničke mrznúť asi 6 hodín a vyberieme nanuky z fomičiek. Čokoládu si nasekáme, prilejeme olej a rozpustíme ju nad parou. Prelejeme do vyššej nádoby (pohára) a nanuky ponoríme, aby sa obalili. Držíme v ruke dokiaľ čokoláda nestuhne. Ak chceme obaľovanú verziu tak ešte pred stuhnutím čokolády namočíme nanuky do nasekaných orieškov.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024
Hodnotenie autora 0