Nanuk

ZOZNAM SUROVÍN

KRÉM

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 ČL vanilkového extraktu

POLEVA

  • 300 g tmavej čokolády 52%
  • 3 PL kokosového oleja
  • 100 g orechov (voliteľné)

POSTUP PRÍPRAVY

Výroba nanukov
Zmiešame všetky suroviny na nanuk mixérom. Do formičiek osadíme paličky a vlejeme krém. Necháme v mrazničke mrznúť asi 6 hodín a vyberieme nanuky z fomičiek. Čokoládu si nasekáme, prilejeme olej a rozpustíme ju nad parou. Prelejeme do vyššej nádoby (pohára) a nanuky ponoríme, aby sa obalili. Držíme v ruke dokiaľ čokoláda nestuhne. Ak chceme obaľovanú verziu tak ešte pred stuhnutím čokolády namočíme nanuky do nasekaných orieškov.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024


Hodnotenie autora 0