Nam Jim Jaew

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 PL ryže
  • 4 ČL palmového cukru
  • 3 PL rybacej omáčky
  • 1 PL tamarindovej pasty (info)
  • 1 PL gochugaru (info)
  • 3 PL limetky
  • 10 g šalotky
  • koriander

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu orestujeme na panvici na sucho, dokiaľ jemne nezhnedne. V mažiari ju rozdrvíme na múku. Pridáme palmový cukor a rovnako ho rozdrvíme. Preložíme do misky a pridáme ostatné korenie a omáčky, a nakoniec aj najemno nakrájanú vňať koriandra. Všetko premiešame a necháme vychladnúť.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Thajská pikantná omáčka k marinovanému mäsu podľa receptúry majiteľky thajskej reštaurácie.  Omáčka je možné použiť aj k bravčovému pečenému mäsu.


Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023


Hodnotenie autora 0