Nam Jim Jaew
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 PL ryže
- 4 ČL palmového cukru
- 3 PL rybacej omáčky
- 1 PL tamarindovej pasty (info)
- 1 PL gochugaru (info)
- 3 PL limetky
- 10 g šalotky
- koriander
POSTUP PRÍPRAVY
Ryžu orestujeme na panvici na sucho, dokiaľ jemne nezhnedne. V mažiari ju rozdrvíme na múku. Pridáme palmový cukor a rovnako ho rozdrvíme. Preložíme do misky a pridáme ostatné korenie a omáčky, a nakoniec aj najemno nakrájanú vňať koriandra. Všetko premiešame a necháme vychladnúť.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Thajská pikantná omáčka k marinovanému mäsu podľa receptúry majiteľky thajskej reštaurácie. Omáčka je možné použiť aj k bravčovému pečenému mäsu.
Posledná aktualizácia receptúry: 19.09.2023
Hodnotenie autora 0