Nakladaný syr

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 ks syra camembert
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 biela cibuľa
  • 2 chillie papričky
  • 2 ČL mletej červenej sladkej papriky
  • 1 ČL soli
  • 0.5 ČL mletého čierneho korenia
  • celé čierne korenie
  • celé nové korenie
  • 2 ks vavrinca (bobkový list)
  • rastlinný olej

POSTUP PRÍPRAVY

Syr na výšku prekrojíme a medzi polovičky votrieme pastu z prelisovaného cesnaku, soli, červenej papriky, mletého čierneho korenia a 1 PL rastlinného oleja. Postupne syr ukladáme do fľaše a prekladáme cibuľou nakrájanou chillie papričkou a pridávame aj guľôčky čierneho a nového korenia, bobkový list, a nakoniec zalejeme olejom tak, aby bol syr ponorený. Necháme zrieť pri izbovej teplote (podložíme tanier aby obsah nepretiekol) asi 3 dni. Po tejto dobe preložíme do chladničky, kde syr vydrží asi 1 týždeň.

Hodnotenie autora 0