Nakladaný syr
ZOZNAM SUROVÍN
- 4 ks syra camembert
- 8 strúčikov cesnaku
- 1 biela cibuľa
- 2 chillie papričky
- 2 ČL mletej červenej sladkej papriky
- 1 ČL soli
- 0.5 ČL mletého čierneho korenia
- celé čierne korenie
- celé nové korenie
- 2 ks vavrinca (bobkový list)
- rastlinný olej
POSTUP PRÍPRAVY
Syr na výšku prekrojíme a medzi polovičky votrieme pastu z prelisovaného cesnaku, soli, červenej papriky, mletého čierneho korenia a 1 PL rastlinného oleja. Postupne syr ukladáme do fľaše a prekladáme cibuľou nakrájanou chillie papričkou a pridávame aj guľôčky čierneho a nového korenia, bobkový list, a nakoniec zalejeme olejom tak, aby bol syr ponorený. Necháme zrieť pri izbovej teplote (podložíme tanier aby obsah nepretiekol) asi 3 dni. Po tejto dobe preložíme do chladničky, kde syr vydrží asi 1 týždeň.
Hodnotenie autora 0