Nakladaná paprika
ZOZNAM SUROVÍN
- 8 zelených paprík
- 2 cibule
- 1.2 l vody
- 250 ml liehového octu
- 120 g kryštálového cukru
- 30 g soli
- vavrinec (bobkový list)
- horčičné semeno
- nové korenie
- celé čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Čerstvú zelenú papriku očistíme zbavíme jadierok a nakrájame na kolieska (alebo pásiky), rovnako tak aj cibuľu. Papriku povaríme 5 minút v osolenej vode a po odkvapkaní natesno ukladáme striedavo s cibuľou do pohárov a zalejeme nálevom. Nálev pripravíme zvarením vody, octy, soli a cukru. Do každého pohára vložíme 1 bobkový list, 2 guľôčky nového korenia, 4 guľôčky celého čierneho korenia a štipku horčicových semienok. Fľašu zatvoríme, vložíme do hrnca s vodou a privedieme k varu a varíme 5 minút. Vypneme ohrev a necháme vo vode vychladnúť a zatiahnuť viečka.
TIPY, TRIKY A RADY
Nakladanú papriku môžeme podávať ako prílohu k jedlám, ale tiež je nenahraditeľnou súčasťou feferónového šalátu (recept).
Hodnotenie autora 0