Nakladaná paprika

ZOZNAM SUROVÍN

  • 8 zelených paprík
  • 2 cibule
  • 1.2 l vody
  • 250 ml liehového octu
  • 120 g kryštálového cukru
  • 30 g soli
  • vavrinec (bobkový list)
  • horčičné semeno
  • nové korenie
  • celé čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvú zelenú papriku očistíme zbavíme jadierok a nakrájame na kolieska (alebo pásiky), rovnako tak aj cibuľu. Papriku povaríme 5 minút v osolenej vode a po odkvapkaní natesno ukladáme striedavo s cibuľou do pohárov a zalejeme nálevom. Nálev pripravíme zvarením vody, octy, soli a cukru. Do každého pohára vložíme 1 bobkový list, 2 guľôčky nového korenia, 4 guľôčky celého čierneho korenia a štipku horčicových semienok. Fľašu zatvoríme, vložíme do hrnca s vodou a privedieme k varu a varíme 5 minút. Vypneme ohrev a necháme vo vode vychladnúť a zatiahnuť viečka.

TIPY, TRIKY A RADY

Nakladanú papriku môžeme podávať ako prílohu k jedlám, ale tiež je nenahraditeľnou súčasťou feferónového šalátu (recept).
Hodnotenie autora 0