Nakladaná kápia

ZOZNAM SUROVÍN

  • červená paprika (kápia)

NÁLEV (0.7 l fľaša)

  • 50 ml liehového octu 8%
  • 50 ml kryštálového cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 1 ČL soli
  • voda

POSTUP PRÍPRAVY

Papriku umyjeme rozkrojíme a vyčistíme semienka. Podľa potreby ju nakladáme rozdelenú na polovice, alebo ju nakrájame na jemné prúžky. Naložíme ju do sterilných zaváracích pohárov. Plníme takmer až po vrch aby sme mali papriku po zaliatí ponorenú. Do každého pohára dáme suroviny na nálev a zalejeme vodou až po okraj. Poháre zatvoríme a necháme sterilizovať. Privedieme ju k varu a necháme ju 15 minút vrieť (v prípade krájanej), alebo 20 minút (v prípade celej papriky). Odstavíme a necháme kapiu pomaly vo vode chladnúť.

EXTRA VYBAVENIE

  • zaváracie poháre

Posledná aktualizácia receptúry: 14.09.2023


Hodnotenie autora 0