Mollejas de pollo

ZOZNAM SUROVÍN

  • 4 kuracie žalúdky
  • 1 PL octu
  • 2 ČL soli
  • 3 PL rastlinného oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 cm zázvoru
  • 3 chillie papričky
  • 1 PL kečupu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 pór

POSTUP PRÍPRAVY

Poriadne umyté žalúdky nakrájame veľmi na tenko a dáme ich do osolenej studenej vody s octom do tlakového hrnca. Po natlakovaní varíme 35 minút a necháme 10 minút dôjsť pod tlakom. Zlejeme a necháme obschnúť.
Na oleji 3 minúty orestujeme na plátky nakrájaný cesnak, zázvor, chillie papričky a bielu časť póru. Pridáme udusené žalúdky, kečup, sójovú omáčku a znova restujeme asi 5 minút. Pridáme nakrájanú zelenú časť póru (stačí trocha na vylepšenie vzhľadu) a zarestujeme 3 minúty.

TIPY, TRIKY A RADY

Pri varení žalúdkov môžeme pre pikantnosť pridať aj čerstvú chillie papričku a pre vylepšenie vône ligurček, ktorý následne vyhodíme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Komplikovaný názov Mollejas de pollo fritas (čítaj mojechas de pojo fritas) znamená v preklade restované kuracie žalúdky. Je rýchlou špecialitou v niektorých častiach Španielska a Portugalska (Moela de frango frito). Ak sú žalúdky nakrájané na veľmi tenké plátky zvyčajne sa ani nevaria.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0