Mila
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 4 tortové oplátky Sedita
- 125 g masla
- 75 g práškového cukru
- 120 g sušeného mlieka
- 2 ČL rumu
- 1 PINCH vanilkovej príchute
POLEVA
- 25 g tuku Cera
- 100 g čokolády na varenie 52%
- 1 PL sušeného mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Do misy dáme rozpustené maslo, cukor, sušené mlieko a kvalitne vymixujeme. Pridáme arómu, rum a znova vymixujeme. Hotový krém rozdelíme na 3 časti a natrieme ním 3 oplátky. Vrchná oplátka sa nenatiera. Zlepené oplátky zaťažíme (použijeme drevenú dosku a papier na pečenie) necháme lisovať asi 30 minút. Preložíme do mrazničky na 15 minút poriadne stuhnúť. Vyberieme oplátky a ostrým nožom ich opatrne nakrájame na rovnaké diely.
V miske nad vodnou parou rozpustíme Ceru, pridáme čokoládu a sušené mlieko. Pomocou metličky pripravíme jemnú čokoládovú polevu, necháme ju mierne vychladiť a namáčame v nej oplátky tak, aby sme prekryli prvé dve vrstvy. Na Mile necháme stuhnúť polevu a konzumujeme.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Maximálne vychutená mliečna oplátka slovenského výrobcu Sedita. Receptúra je prispôsobená na prípravu v domácich podmienkach.
Posledná aktualizácia receptúry: 11.03.2024