Mila

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 4 tortové oplátky Sedita
  • 125 g masla
  • 75 g práškového cukru
  • 120 g sušeného mlieka
  • 2 ČL rumu
  • 1 PINCH vanilkovej príchute

POLEVA

  • 25 g tuku Cera
  • 100 g čokolády na varenie 52%
  • 1 PL sušeného mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme rozpustené maslo, cukor, sušené mlieko a kvalitne vymixujeme. Pridáme arómu, rum a znova vymixujeme. Hotový krém rozdelíme na 3 časti a natrieme ním 3 oplátky. Vrchná oplátka sa nenatiera. Zlepené oplátky zaťažíme (použijeme drevenú dosku a papier na pečenie) necháme lisovať asi 30 minút. Preložíme do mrazničky na 15 minút poriadne stuhnúť. Vyberieme oplátky a ostrým nožom ich opatrne nakrájame na rovnaké diely.
V miske nad vodnou parou rozpustíme Ceru, pridáme čokoládu a sušené mlieko. Pomocou metličky pripravíme jemnú čokoládovú polevu, necháme ju mierne vychladiť a namáčame v nej oplátky tak, aby sme prekryli prvé dve vrstvy. Na Mile necháme stuhnúť polevu a konzumujeme.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Maximálne vychutená mliečna oplátka slovenského výrobcu Sedita. Receptúra je prispôsobená na prípravu v domácich podmienkach.


Posledná aktualizácia receptúry: 11.03.2024


Hodnotenie autora 3.8