Šalát Mediteran
ZOZNAM SUROVÍN
- 1 PL rasce
- 2 PL olivového oleja
- 8 cherry paradajok
- 120 g couscousu
- 1 PL šťavy z citróna
- 1 strúčik cesnaku
- 400 ml cíceru
- 1/2 šalátovej uhorky
- 200 ml gréckeho jogurtu
- soľ
- petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Rascu orestujeme 1 minútu na rozohriatej suchej panvici. Vyberieme ju, a v mažiari ju rozdrvíme. Na panvicu dáme olej, priložíme zrelé suché paradajky a restujeme dokiaľ nepuknú (5 minút). Medzitým zalejeme couscous vriacou vodou, pridáme soľ a necháme napučnieť. Paradajky potlačíme na panvici púčikom na cesto, aby sme ich viac rozbili a uvoľnici šťavy, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu dusíme (3 minúty). Pridáme drvenú rascu, trocha soli, premytý cícer a citrónovú šťavu.
Na tanier dáme hustý jogurt, kuskus, na malé kocky nakrájanú uhorku a udusené paradajky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo koriandrom.
Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023
Hodnotenie autora 0