Šalát Mediteran

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1 PL rasce
  • 2 PL olivového oleja
  • 8 cherry paradajok
  • 120 g couscousu
  • 1 PL šťavy z citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 400 ml cíceru
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • soľ
  • petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Rascu orestujeme 1 minútu na rozohriatej suchej panvici. Vyberieme ju, a v mažiari ju rozdrvíme. Na panvicu dáme olej, priložíme zrelé suché paradajky a restujeme dokiaľ nepuknú (5 minút). Medzitým zalejeme couscous vriacou vodou, pridáme soľ a necháme napučnieť. Paradajky potlačíme na panvici púčikom na cesto, aby sme ich viac rozbili a uvoľnici šťavy, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu dusíme (3 minúty). Pridáme drvenú rascu, trocha soli, premytý cícer a citrónovú šťavu.
Na tanier dáme hustý jogurt, kuskus, na malé kocky nakrájanú uhorku a udusené paradajky. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, alebo koriandrom.


Posledná aktualizácia receptúry: 14.12.2023


Hodnotenie autora 0