Marmor Käse

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 100 g masla
  • 220 g trstinového cukru
  • štipka soli
  • 4 vajcia
  • 1.0 kg tvarohu
  • 300 g syra Mascarpone (recept)
  • 50 g hladkej múky T-530
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 1 ČL vanilkovej pasty
  • 200 ml mlieka

ČOKOLÁDOVÁ ZMES

  • 100 g tmavej čokolády 52%
  • 2 PL kakaa
  • 3 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Čokoládu nasekáme, roztopíme v horúcom vodnom kúpeli a necháme chladnúť. Rúru predhrejeme na 180°C (horný a dolný ohrev). Dno formy (priemer 24 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Maslo, cukor a soľ vyšľaháme do krému, vmiešame vajíčka, pridáme múku, škrob, vanilkovú pastu a poriadne vymiešame. Pridáme tvaroh, mascarpone, mlieko a vymiešame do jemna.

Pripravíme si čokoládovú zmes. Odoberieme 700 g tvarohovej hmoty a pridáme vychladenú čokoládu, kakao, mlieko a vymiešame na jemno. Konzistencie čokoládovej i tvarohovej hmoty by mali byť rovnaké. Ak treba, primiešame ešte trochu mlieka.

Do stredu formy striedavo nanášame cesto. Najprv 3 PL svetlej zmesi, potom 3 PL tmavej zmesi.  Nakoniec vidličkou rozmramorujeme vrch.

Pečieme celkovo 55 minút, a po 30 minútach prejdeme ostrým nožom po okraji tvarohového koláča, aby sme ho neroztrhli. Keď je zákusok dozlatista, rúru vypneme a dvierka rúry necháme mierne pootvorené, aby vychladol.

POSTUP PRÍPRAVY

Stred zákuska by mal byť stále mierne tekutý, po vychladnutí stuhne. Najlepšie je krájať po tom, čo strávil noc v chladničke.


Posledná aktualizácia receptúry: 21.09.2023


Hodnotenie autora 0