Marinované vajcia
ZOZNAM SUROVÍN
- 2 vajcia
- 3 PL sójovej omáčky
- 2 PL ustricovej omáčky
- 1 ČL ryžového octu
- 1 ČL sušeného zázvoru
- 1 ČL sušeného cesnaku
POSTUP PRÍPRAVY
Zmiešame omáčky, cesnak a zázvor v miske tak, aby sa vytvorila homogénna omáčka. Vajíčka uvaríme nahniličko (5 minút), alebo natvrdo (8 minút) a vychladené vložíme do sáčka, alebo nádoby s omáčkou. Odložíme do chladničky na 12 hodín. Občas premiešame.
TIPY, TRIKY A RADY
Podávame v celku (prepeličie), alebo rozkrojené na vybraných jedlách. Môžu byť použité i ako súčasť studených mís a jednohubiek.
Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024
Hodnotenie autora 2.6