Marinované vajcia

ZOZNAM SUROVÍN

  • 2 vajcia
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 2 PL ustricovej omáčky
  • 1 ČL ryžového octu
  • 1 ČL sušeného zázvoru
  • 1 ČL  sušeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame omáčky, cesnak a zázvor v miske tak, aby sa vytvorila homogénna omáčka. Vajíčka uvaríme nahniličko (5 minút), alebo natvrdo (8 minút) a vychladené vložíme do sáčka, alebo nádoby s omáčkou. Odložíme do chladničky na 12 hodín. Občas premiešame.

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame v celku (prepeličie), alebo rozkrojené na vybraných jedlách. Môžu byť použité i ako súčasť studených mís a jednohubiek.


Posledná aktualizácia receptúry: 06.03.2024


Hodnotenie autora 2.6