Margotka

ZOZNAM SUROVÍN

ZÁKLAD

  • 30 g vlašských orechov
  • 20 g lieskových orechov
  • 10 g mandlí
  • 50 g sušeného kokosu
  • 50 g sušeného mlieka
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g sóje
  • 3 PL vody
  • 20 g masla
  • 1/2 banánu
  • 2 ČL brusiniek
  • 1 PL rumu

POLEVA

  • 50 g tuku Cera
  • 200 g čokolády na varenie 52%
  • 2 PL sušeného mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Najemno rozsekáme orechy, mandle a následne zmes presypeme do misy. Pridáme kokos, sušené mlieko, cukor a premiešame. Sójové boby namelieme čo najjemnejšie a ešte ich preosejeme cez sito. Rozohrejeme panvicu a na suchej panvici na miernom plameni orestujeme za stáleho miešania sójovú drť do zlatova (15 minút). Orestovanú sóju zalejeme vriacou vodou v miske, premiešame, zakryjeme a necháme pariť 15 minút. Sparenú sóju premiešame a necháme odkrytú vychladnúť. Sóju vsypeme do zmesi orechov, pridáme zmäknuté maslo a rozmiešaný banán s brusinkovým džemom. Nakoniec pridáme rum a vymiešame stredne hustú hmotu.

V miske nad vodnou parou rozpustíme Ceru, pridáme a rozpustíme nalámanú čokoládu a nakoniec zapracujeme sušené mlieko. Pomocou metličky pripravíme jemnú čokoládovú polevu, necháme ju mierne vychladiť.

Formu na čokolády vylejeme malým množstvom čokolády, doplníme sójovo-kokosovou plnkou a dolejeme formu až po vrch čokoládou, a necháme v chladničke stuhnúť.

INFORMÁCIE O RECEPTE

Jedna z najznámejších sladkostí českého výrobcu Orion. Receptúra je prispôsobená forme na čokoládu pre prípravu v domácich podmienkach.


Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024


Hodnotenie autora 0