Margotka
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 30 g vlašských orechov
- 20 g lieskových orechov
- 10 g mandlí
- 50 g sušeného kokosu
- 50 g sušeného mlieka
- 100 g práškového cukru
- 100 g sóje
- 3 PL vody
- 20 g masla
- 1/2 banánu
- 2 ČL brusiniek
- 1 PL rumu
POLEVA
- 50 g tuku Cera
- 200 g čokolády na varenie 52%
- 2 PL sušeného mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Najemno rozsekáme orechy, mandle a následne zmes presypeme do misy. Pridáme kokos, sušené mlieko, cukor a premiešame. Sójové boby namelieme čo najjemnejšie a ešte ich preosejeme cez sito. Rozohrejeme panvicu a na suchej panvici na miernom plameni orestujeme za stáleho miešania sójovú drť do zlatova (15 minút). Orestovanú sóju zalejeme vriacou vodou v miske, premiešame, zakryjeme a necháme pariť 15 minút. Sparenú sóju premiešame a necháme odkrytú vychladnúť. Sóju vsypeme do zmesi orechov, pridáme zmäknuté maslo a rozmiešaný banán s brusinkovým džemom. Nakoniec pridáme rum a vymiešame stredne hustú hmotu.
V miske nad vodnou parou rozpustíme Ceru, pridáme a rozpustíme nalámanú čokoládu a nakoniec zapracujeme sušené mlieko. Pomocou metličky pripravíme jemnú čokoládovú polevu, necháme ju mierne vychladiť.
Formu na čokolády vylejeme malým množstvom čokolády, doplníme sójovo-kokosovou plnkou a dolejeme formu až po vrch čokoládou, a necháme v chladničke stuhnúť.
INFORMÁCIE O RECEPTE
Jedna z najznámejších sladkostí českého výrobcu Orion. Receptúra je prispôsobená forme na čokoládu pre prípravu v domácich podmienkach.
Posledná aktualizácia receptúry: 23.01.2024