Maďarský guláš

ZOZNAM SUROVÍN

  • 1.5 kg hovädzieho mäsa
  • 800 g cibule
  • 5 PL bravčovej masti
  • 2 PL sladkej mletej červenej papriky
  • 1 ČL pálivej mletej červenej papriky
  • 2 čerstvé papriky
  • 1 PL paprikovej pasty
  • 4 paradajky
  • 1 PL soli
  • 500 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

V tlakovom hrnci osmažíme na masti cibuľu neskaramelizuje. Pridáme pokrájané paradajky a podusíme ich aby vznikla červená hustá kaša. Je potrebné nechať skoro všetku tekutinu odpariť. Do tohto cibuľovo – paradajkového základu prisypeme sladkú aj štipľavú mletú papriku a pre farbu a výraznejšiu chuť pridáme maďarskú paprikovú pastu. Ďalej pridáme do základu soľ a mäso nakrájané na kocky s hranou 3 cma za stáleho miešania dusíme, kým sa mäso nezatiahne. Pridáme nakrájané papriky, ktoré zvýraznia vôňu gulášu. Ak chceme guláš pikantnejší, pridáme nasekané feferónky, alebo chilli papričku. Podlejeme 200 ml vody, premiešame a hrniec zatvoríme. Po natlakovaní dusíme 25 minút, a potom stiahneme z plameňa a necháme 15 minút guláš dôjsť pod tlakom. Až potom hrniec otvoríme a skontrolujem kvalitu gulášu

TIPY, TRIKY A RADY

Podávame s klasickou kysnutou knedľou (recept), alebo bavorskými knedľami (recept).


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0