Maďarský chlieb

ZOZNAM SUROVÍN

  • 460 ml vody
  • 2 ČL soli
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 260 g chlebovej múky T-650
  • 400 g hladkej múky T-530
  • 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 3 PL zemiakovej kaše v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby pekárne pridáme suroviny v množstvách a v poradí v akom sú uvedené v zozname vyššie. Vyberieme program 5 (francúzsky chlieb) zvolíme hmotnosť chleba 1000 g a prepečenosť stupeň 2. Zapneme pekáreň. Po skončení programu (185 minút) chlieb vyberieme z formy, vytiahneme z neho hnetacie háky (ak je to potrebné) a na mriežke ho necháme prikrytý utierkou vychladnúť.

TIPY, TRIKY A RADY

Miesto zemiakového prášku môžeme použiť 80 g zemiaku, ale musí byť starý s množstvom škrobu – mladé zemiaky chlieb pokazia ! Skladovanie v mrazničke v mikroténových sáčkoch odporúčam až po úplnom vychladnutí.


Posledná aktualizácia receptúry: 22.01.2024


Hodnotenie autora 0