Maďarský chlieb
ZOZNAM SUROVÍN
- 460 ml vody
- 2 ČL soli
- 1 PL rastlinného oleja
- 260 g chlebovej múky T-650
- 400 g hladkej múky T-530
- 1 ČL sušeného droždia (1/2 sáčku)
- 1 ČL kryštálového cukru
- 3 PL zemiakovej kaše v prášku
POSTUP PRÍPRAVY
Do nádoby pekárne pridáme suroviny v množstvách a v poradí v akom sú uvedené v zozname vyššie. Vyberieme program 5 (francúzsky chlieb) zvolíme hmotnosť chleba 1000 g a prepečenosť stupeň 2. Zapneme pekáreň. Po skončení programu (185 minút) chlieb vyberieme z formy, vytiahneme z neho hnetacie háky (ak je to potrebné) a na mriežke ho necháme prikrytý utierkou vychladnúť.
TIPY, TRIKY A RADY
Miesto zemiakového prášku môžeme použiť 80 g zemiaku, ale musí byť starý s množstvom škrobu – mladé zemiaky chlieb pokazia ! Skladovanie v mrazničke v mikroténových sáčkoch odporúčam až po úplnom vychladnutí.
Posledná aktualizácia receptúry: 22.01.2024
Hodnotenie autora 0