Lotus cake
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 2 balenia sušienok Lotus
VANILKOVÝ KRÉM
- 800 ml plnotučného mlieka
- 100 g kryštálového cukru
- 80 g kukuričného škrobu
SMOTANOVÝ KRÉM
- 500 g syra mascarpone (recept)
- 200 ml pochúťkovej smotany
- 6 PL práškového cukru
- 2 ČL vanilkového extraktu
POLEVA
- 380 g pomazánky Lotus
125 g sušienok Lotus
POSTUP PRÍPRAVY
Na spodok formy 28 x 18 cm poukladáme rovnakým smerom sušienky tak, aby bolo dno pokryté. Všetky suroviny na vanilkový krém dáme do kastróla a uvaríme hustý vanilkový krém, ktorý ešte teplý rozprestrieme na sušienky. Na krém rozložíme druhú vrstvu sušienok otočených rovnako, aby sa zákusok dobre krájal a necháme poriadne vychladnúť.
Mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt dáme do misy a šľahačom zapnutým na nízke otáčky vymiešame na jemno. Pridáme smotanu (alebo jogurt) a jemne premiešame. Vymiešanú zmes rozprestrieme na druhú vrstvu sušienok a hladítkom zrovnáme. Na vrch rozprestrieme poslednú (tretiu) vrstvu sušienok.
Rozpustíme v mikrovlnej rúre (stačí 1 minúta), alebo vo vodnom kúpeli pomazánku Lotus (nesmie byť horúca, len tekutá) a rozlejeme ju po povrchu zákuska. Na každý diel dáme napoly rozlomenú karamelovú sušienku Lotus a dáme do chladničky aspoň na 2-4 hodiny, a po tejto dobe podávame nakrájané kopírujúc pôvodné sušienky.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023