Lenivý Napoleon
ZOZNAM SUROVÍN
ZÁKLAD
- 2 balenia lístkového cesta
KRÉM
- 1.0 l plnotučného mlieka
- 4 vajcia
- 60 g hladkej múky T-530
- 300 g kryštálového cukru
- 1 ČL vanilínového cukru
- 150 g masla
POSTUP PRÍPRAVY
Lístkové cestá preložíme cez seba, prepolíme na polovicu a opäť položíme na seba a jemne zalisujeme. Potom ich nakrájame na štvorce 5 x 5 cm a pečieme v elektrickej rúre (horný a dolný ohrev) vyhriatej na 200°C po dobu 20 minút. Necháme vychladnúť.
Mlieko s cukrom a vanilínovým cukrom zahrejeme a prilievame tenkým prúdom zmes vymiešaných vajec a múky, kým zmes nezhustne. Odstavíme z plameňa, necháme trocha vychladnúť a pridáme maslo. Poriadne premiešame, prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť.
Upečené lístkové cesto rozdelíme na sloje, 3/4 nahádžeme do krému, jemne premiešame, dáme do tortovej formy, prikryjeme fóliou tak aby sa dotýkala vrchu utlačeného korpusu a necháme v chladničke chladnúť asi 2 hodiny. Po vybratí z formy obsypeme boky i vrch nalámanými kúskami lístkového cesta, ktoré ostalo.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023