Labneh
ZOZNAM SUROVÍN
- 500 ml jogurtu
POSTUP PRÍPRAVY
Do misky s jemným sitkom (býva súčasťou jogurtovača) vlejeme kvalitný biely jogurt. Vložíme do chladničky na 6 hodín a necháme odtekať srvátku. Po tejto dobe môžeme syr konzumovať, alebo preložiť syr do gázy, ktorú vyvesíme a necháme odkvapávať ďalších 18 hodín, aby bolo možné syr tvarovať do guličiek.
TIPY, TRIKY A RADY
Tento syr je základom na výrobu syra Lučina (recept).
INFORMÁCIE O RECEPTE
Labneh je syr, alebo skôr nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym jedlám.
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023
Hodnotenie autora 0