Labneh

ZOZNAM SUROVÍN

  • 500 ml jogurtu

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky s jemným sitkom (býva súčasťou jogurtovača) vlejeme kvalitný biely jogurt. Vložíme do chladničky na 6 hodín a necháme odtekať srvátku. Po tejto dobe môžeme syr konzumovať, alebo preložiť syr do gázy, ktorú vyvesíme a necháme odkvapávať ďalších 18 hodín, aby bolo možné syr tvarovať do guličiek.

TIPY, TRIKY A RADY

Tento syr je základom na výrobu syra Lučina (recept).

INFORMÁCIE O RECEPTE

Labneh je syr, alebo skôr nátierka zo stečeného jogurtu, populárna v kuchyni na Blízkom východe. Podáva sa na raňajky a tiež ako dip alebo príloha k rôznym jedlám.


Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0