La Mian
ZOZNAM SUROVÍN
- 250 g chlebovej múky T-650
- 0.25 ČL soli
- 125 ml vody
- 1/2 ČL jedlej sódy
- 4 PL rastlinného oleja
POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny na cesto pridáme do nádoby pekárne a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto prikryjeme fóliou a necháme odpočívať 15 minút. Znova prehnetieme, rozdelíme na 2 rovnaké diely, ktoré vyvaľkáme na ovál s hrúbkou asi 0,5 cm. Na plech nalejeme olej a cesto v ňom pretiahneme, následne pridáme olej na vrch a rozotrieme. Rovnako tak pripravíme aj druhú polovicu cesta a obidve cesta položené na sebe necháme pod fóliou na plechu odpočívať 90 minút. Cesto vyberieme nakrájame si ho na šírku asi 1 cm (pre úzke rezance) a 2 cm (pre široké rezance) a chytením za konce cesto natiahneme, a šponovaním ho upravíme do požadovanej hrúbky. Konce preložíme a zopakujeme. Takto pripravíme rezance z každého dielu.
TIPY, TRIKY A RADY
Rezance hneď vložíme do osolenej vriacej vody a varíme 1 minútu resp. 2 minúty. Rezance je možné skladovať zabalené v chladničke v čerstvom stave asi 3 dni.
EXTRA VYBAVENIE
- hnetač, alebo domáca pekáreň
Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023