La Mian

ZOZNAM SUROVÍN

  • 250 g chlebovej múky T-650
  • 0.25 ČL soli
  • 125 ml vody
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • 4 PL rastlinného oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto pridáme do nádoby pekárne a vypracujeme hladké cesto. Hotové cesto prikryjeme fóliou a necháme odpočívať 15 minút. Znova prehnetieme, rozdelíme na 2 rovnaké diely, ktoré vyvaľkáme na ovál s hrúbkou asi 0,5 cm. Na plech nalejeme olej a cesto v ňom pretiahneme, následne pridáme olej na vrch a rozotrieme. Rovnako tak pripravíme aj druhú polovicu cesta a obidve cesta položené na sebe necháme pod fóliou na plechu odpočívať 90 minút. Cesto vyberieme nakrájame si ho na šírku asi 1 cm (pre úzke rezance) a 2 cm (pre široké rezance) a chytením za konce cesto natiahneme, a šponovaním ho upravíme do požadovanej hrúbky. Konce preložíme a zopakujeme. Takto pripravíme rezance z každého dielu.

TIPY, TRIKY A RADY

Rezance hneď vložíme do osolenej vriacej vody a varíme 1 minútu resp. 2 minúty. Rezance je možné skladovať zabalené v chladničke v čerstvom stave asi 3 dni.

EXTRA VYBAVENIE

  • hnetač, alebo domáca pekáreň

Posledná aktualizácia receptúry: 09.09.2023


Hodnotenie autora 0